Bortskämdhet

Publicerat: 2012-01-06 Kl: 19:44:47 | I kategori: Att tala ut


ÅÅÅÅ vad jag önskar att jag var gjord av pengar... Då skulle jag köpa mig ett drömhus, slänga all inredning och bygga upp allt från grunden osv osv.

I detta inlägg kommer jag att säga emot mig själv på vissa saker, men vad ska man göra ;)?
Okej för det första.... Varför blir man aldrig nöjd?
Alltid är det något man vill ha!! När man köpt det man vill ha så vill man ha nästa osv.. Hur såg det ut förr då??
Jo då bodde människor i min ålder oftast i ngn äcklig liten 1a eller hemma. Jag kan tänka mig att ha-begäret även var stort då också för så är ju människan MEN då kämpade man för det man ville ha. Man sparade sina pengar om man ville ha en ny soffa osv och att köpa ett fint hus fanns ju bara på kartan om man hade de förutsättningarna.

Idag då? Jo då vill folk ha mer än någonsin och lånar pengar till typ allt. Du kan ta lån på MAT!??? Du kan betala av din jävla matkasse från internet. Vem som helst över 18 år kan i princip fixa ett kreditkort...
Ursäkta..men när jag kollar in folks bloggar som till och med är yngre än mig så bor de i en slags inredningskatalog..Hur har alla råd med allt??? Jag kan förstå att vissa har förutsettningar men inte typ ALLA!??? OCH JA det stör mig som bara den.... Inte om man har sparat till sina möbler eller fått de i present osv men de som fixar ett boende och sedan tar en fet kredit på typ 60 000 kr för att köpa möbler!?? Här hemma har vi fått köpa en möbel i månaden , ärva av andra och byggt upp det sakta men säkert och ÄN är det inte klart.. Eller klart? Asså jag vill förnya hemmet.Ut med gammalt och in med nytt för, ha-begäret har kommit ikapp. Men ska jag ha så ska JAG betala också. Inget mig emot att familjen eller liknande hjälper till, men det här med att man kan låna pengar till allt gör mig vansinnig för det förstör människan! visst att man kanske lånar pengar till boende eller bil men att som sagt återigen låna till allt annat!? onödigt och farligt för människors ekonomi och välmående!!

När det kommer till mig själv är jag mycket medveten att jag vill ha mer. Jag vill bo i hus! Jag bor i en jättefin 3a som räcker gott och väl för oss.. Hus kommer slå in i mina drömmar en vacker dag när möjligheten finns vare sig om det är i morgon eller om tio år..(Helst i morgon ;) )..

Så snälla fina männikor. ska vi inte försöka vara lite nöjdare än vad vi är idag iallafall??? :):)):)
Sen ni som har ekonomin till en massa lyx osv oavsett ålder. Grattis till er!! Det förtjänar ni!! Jag menar att för många idag hamnar i lyxfällan i så tidig ålder och vad finns det då att drömma om i framtiden om man redan förstört sin ekonomi eller låtsas ha haft en bra ekonomi trots att man inte har det då, man har en bunt med avbetalningar som väntar där hemma..??
Allas tid kommer men i olika takter!!

Någon som håller med mig??


Kommentarer
Postat av: ENDENISE - Vinn en valfri barntavla ♥

jag är nöööjd :Dsv: ååh den är ju så fin :D Ska köpa den matchande bodyn till Lo, fast inte förrens nästa månad haha.

2012-01-07 @ 22:49:48
URL: http://endenise.se
Postat av: ENDENISE - Vinn en valfri barntavla ♥

sv: precis. Jag har då aldrig lånat pengar, tror inte jag gjorde det som liten heller. Har alltid jobbat in pengar :) Nu är det ekooooo på kontot men sånt är livet. Shoppa kan man göra en annan dag ;) Tills dess nöjer jag mig med mat på bordet!

2012-01-07 @ 23:07:48
URL: http://endenise.se
Postat av: naddie.

åh vad jag håller med dig!vi är likadana båda två här hemma.. inga krediter här inte! vill man köpa allt på en gång får man spara eller så får man köpa lite i taget :)spciellt nu när man är mammaledig med! :P

2012-01-10 @ 12:41:47
URL: http://naddiegoespublic.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0