Mors dag

Publicerat: 2011-05-30 Kl: 21:13:13 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


I går var det mors dag och av Andreas fick jag en fin ros och Milo hade plockat en fin bukett med blommor från skogsdungen här utanför till mig:)

Min mamma och Andreas mamma var här på middag också! Det var trevligt och vi åt lax med sallad och gräddsås! Yummi!

I dag fick Milo äntligen gå till förskolan igen! tyvärr har hans vänstra öga svullnat upp nu på eftermiddan så vi får se om han får gå i morgon. Undra vad felet är eftersom han går på antibiotika så borde det inte bli svullet IGEN... skit också... Måste vara något annat. Någon allergi?

Eftermiddan har varit trevlig med barn-mys och symaskin och på dagen dejt med Anika!!
Här kommer bilder på underverken.

Kram


Bugaboo suflett!!

Publicerat: 2011-05-30 Kl: 21:06:36 | I kategori: Bugaboo Sufletter | 1 kommentarer


I dag har jag sytt upp min första Bugaboo-Suflett! Blev riktigt nöjd för att vara första gången. Jag kommer sy i mån av tid och sälja mina sufletter. Jag kan även sy upp fotsackar till bugaboo för den som önskar i samma material mönster som sufletten.

Den passar både till bugaboo cameleon och bugaboo frog!!

Alternativ 1 är att du som är sugen på en suflett skickar ett eget tyg och kantband till mig och då tar jag bara betalt för själva jobbet.

Alternativ 2 är att du säger till om du är intresserad av en suflett jag har sytt och lagt upp här på bloggen, och då betalar du lite mer.

Priset beror på vad det är för material osv men för själva jobbet kommer jag att ta 300 kr + 24 kr i frakt!

Om du är sugen på en suflett kan du antingen skriva en kommentar här i bloggen elelr maila mig på [email protected]

Såhär ser alltså suflett nr 1 ut :)


På smällen!

Publicerat: 2011-05-28 Kl: 21:41:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Inte jag.. utan filmen "på smällen" gå på 6an :) Den är rolig!

Dagen har varit lugn och alla mår bra nu...peppar peppar.. :P

Älskar bilden på Lova och Milo här nedan. Lova hade kurat in sig hos en sovandes sjuk Milo medan jag  var iväg och hämtade en flaska mat till henne tidigt på morgonen i går. Hon älskar honom lika mycket som jsg gör ;)

Nu är det exakt 1 vecka kvar till min prinsessa döps :) Ska bli spännande! Hoppas vädret blir fint eftersom vi är utomhus :P


Lasse åberg-barnkläder

Publicerat: 2011-05-28 Kl: 10:18:52 | I kategori: Lova | 2 kommentarer


Jag har blivit kär i Lasse Åberg kollektionen :) Lova har två st set som han har designat:)

Här är ett av de:


Mirakelkur!

Publicerat: 2011-05-28 Kl: 10:10:31 | I kategori: Milo | 0 kommentarer


Herregud vilken mirakelkur Milo har  fått! Hans öga ser nästan helt bra ut nu!! Från värdens "blåklocka" igår till nästan inget alls idag!! :)
Sjukhusvistelsen gick bra igår. vi fick träffa samma läkare som dagen innan och hon sa att vi skulle öka dosen med dropparna och ge pencelinet 3 gånger dagligen istället för att se om det blev bättre och det blev det absolut!! Hans värden hade gått ner också så det var ju toppen :)

Jag lägger upp lite bilder. Inte så roliga dock men för att göra inlägget lite mer färg-glatt ;)





skit

Publicerat: 2011-05-27 Kl: 07:25:45 | I kategori: Milo | 2 kommentarer


Stackars prinsen. Hans öga har inte blivit bättre än...
I går var vi på akuten och de skrev ut ny antibiotika och ögondroppar. Läkaren sa att vi skulle se skillnad reda dagen efter och att vi skulle komma tillbaka nu på förmiddagen. Kan ju säga att ögat ser värre ut nu än igår och igår var det ändå katastrof!! Han får inte upp ögat.
De tog snabbsänkan på honom igår och det visade infektion men inte supermycket så vi får se vad det visar idag. De sa igår att det gick att behandla intravinöst också med antibiotika, så på ett sätt hoppas jag nästan att vi blir inlagda så han får se något snart! Han ser ju inte ett piss.

Bästa Amanda ska passa Lova idag medan vi åker till sös. Stort tack snälla underbaring! Vänner som du växer inte på träd :)

En nyvaken Milo som inte får upp sitt stackars öga <3

Bvc med Lova

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 09:05:34 | I kategori: Lova växer | 2 kommentarer


Som sagt var vi på Bvc i går.

7500 gram och 66 cm lång! Mammas stora flicka!! På vikten håller hon en jämn nivå uppåt medan längden går spikrakt uppåt haha! En lång tjej tro??

Milo vägde drygt 9 kg i samma ålder :P Fast sen stannade han av rätt länge på den vikten. Så jag tycker Lova är en liten bebis fast hon har massor med gosiga valkar överallt!
Dessa valkar vill man äta upp :)

Dessutom sa barnens bvc-sköterska att jag kunde prova ge henne 6-månadersgröten då hon nästan är det nu för att se om hon tyckte om den mer än den för 4 månader då hon inte alls gillar den.
Sagt och gjort så gav vi henne det igår och hon ÄLSKADE den. Så nu blir det gröt varje kväll. Hon sov som en stock på den hela natten lång också.


God morgon

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 08:59:05 | I kategori: Milo och Lova | 0 kommentarer


Orkade inte blogga i går!

Idag vaknade Milo upp med jordklotsögon så han fick vara hemma från förskolan i dag igen. Antagligen ögoninflammation??? Ögonen varar inte men extremt svullna.

i går var det Bvc med Lovis och sen kom gudmor Liza, Fisk, Fishy..Ja kalla henne vad ni vill!! ;)Milo var nöjd med tillvaron att hans älskade tant var på besök!!

I morse när Boban började gnälla så drog Milo fram sin stol till diskbänken och skulle göra mat till Lova. Klart han fick göra maten, och han skulle även ge henne maten! Söta unge!! Men han klarade uppgiften galant. Mammas egen personliga assistent ;)

Kram


Vem gömmer sig i gräset tro???

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 17:04:48 | I kategori: Lova | 2 kommentarer



Hej!

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 16:56:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Hellu!!

I går var vi i Nyckelviken. Vi hade pick-nick typ hela dagen och fick sällskap av Sandrus med sin familia!!!Milo smörade för svärmor genom att plocka blommor åt henne och Julia red på hästen "Mimmi.

Efter nyckelviken åkte vi och grillade hos min mamma. Milo sov största delen då han var tagen.

I dag hade jag honom hemma från förskolan en extra dag från sin halsfluss.
Vi åkte först en sväng till forum och besökte banken på ett ärende och sen drog vi till öppna förskolan och busade loss!!
Sen sov båda barnen i nästan 3 timmar så jag njöt av lugnet..städade och tittade på desperate housewifes :)

Lyckades ta lite bilder också med min mobil.


Tråkig sommar ???

Publicerat: 2011-05-21 Kl: 16:09:38 | I kategori: Att tala ut | 0 kommentarer


Skit skit säger jag bara när vi fick reda på att våra boendekostnader ökat!!! Pengar som vi igentligen hade velat lägga på att göra något kul i sommar!! Det är ju såklart dedär jäkla räntorna jag snackar om. Vi har det ju rörligt på vårat lån.
Sen en annan sak är att kameran är trasig!!!! JAG MÅSTE HA EN KAMERA! Jag får ångest om jag inte fotar mina barn typ varje dag. Det är det...  Så inläggen kommer inte vara så bildiga framöver. Eller nya bilder dvs. De från mobilen är ju så sjukt grumliga.
Får helt enkelt försöka spara och inte lägga pengar på skit.

Milo mår mycket bättre idag men är inte helt hundra. När han är sjuk ser man det så himla tydlit på hans ögon. Gosebarn!

Lova ligger inte längre på ett och samma ställe. Hon tar sig fram genom att ål-rulla. Hon kombinerar det. Supersött. Men kan tyvärr inte filma det då KAMERAN ÄR TRASIG :P

Adjö!

Halsfluss!

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 19:38:31 | I kategori: Milo | 1 kommentarer


Min prins-unge har fått halsfluss!


Lite gos

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 19:36:03 | I kategori: Lova | 0 kommentarer


Boban gosar in sig i soffan.


Fasanvägen <3

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 14:43:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Lugnet utanför vårat fönster!

På vintern är det mer liv då barnen tar fram sina pulkor och åker i den härliga backen medan på sommaren sätter man sig på gräsen på en filt och njuter av lugnet och alla fina blommor som ploppar upp!


Sjukstuga!

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 11:41:45 | I kategori: Milo och Lova | 3 kommentarer


Dålig uppdatering men min stora plutt har blivit sjuk!
Igår natt var han helt speedad och jag tog tempen på honom men ingen feber visades då. I mellanåt sa han "ajj" så ja tänkte om det var en tand på g då det såg rätt svullet ut i tandköttet.. Men sen på eftermiddagen igår kom febern i högan sky!
Han har knappt sovit i natt heller.. Där imot har Lova sovit HELA natten i sin säng trots att Milo gnällt i sängen brevid, sjungit sjörövar-fabbe och sprungit upp 1 stup i kvarten för att dricka osv. Så det var ju imponerande:P Hon vaknade kl 6 för att äta en slurk och sen sov hon till halv 8.
Men stackars Milo har som sagt knappt sovit något och han ser verklig sjuk ut. Konstigt nog är han sjukt pigg trots febern. Tokstolle! 

I går kom en städerska hit och städade vår lägenhet. Riktigt fräsht blev det!

Trist att Milo missade den årliga skansen-utflykten med dagis i år igen. Men men. Vi får köra en skansen nästa vecka eller kanske i helgen? Som kompensation. Någon som är intresserad att hålla oss sällskap??

Kram!


Mammas sjukling!


En favoritbild på Boban!

slappissöndag

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 22:36:49 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har vi gått på visning på 3 st radhus som låg på samma gata. Supermysiga men inget vi ska buda på då vi avaktar tills det rätta kallar på oss och vi har bättre ekonomi:)
Andreas lät mig få sova till halv 11 imorse. Så grymt skönt!
Farbror Göran tog iväg Milo idag på äventyr till spårvägsmuséet och korvätning :) Sen kom de hem i tid till middag. Andreas mamma kom hit också. Vi åt fiskgryta. namminamminammnamm!

Snällaste Cassandra har fifflat lite med min design!!! Den är inte helt klar än men den som väntar på något gott :) Tack kära du :)

Fullspäckad dag!

Publicerat: 2011-05-14 Kl: 22:08:41 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


- Lekt och cyklat med Milo och Lova på förmiddagen.

- Min mamma hämtar Milo och cyklar iväg honom till min mormor och morfar och passar honom till Andreas kommer hem från jobbet.

-Lova och jag drar på dop för lilla Tyra.

-Hem igen och får besök av Sandra och Milos bästa kompis Julia. Leker så fint tillsammans, sötnosarna!

-Lova ont någonstans och är otröstlig. Jag känner mig hjälplös som inte kan lugna min lilla flicka men tillslut däckar hon efter en alvedon så antagligen hade hon ont någonstans???

-Nu paus i Pearl Harbor. Den bästa film jag vet!! <3





Lova vill ha i doppresent :D

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 15:15:34 | I kategori: Lova | 4 kommentarer



Underbar heldress och söta bebisskor från Small paul! Finns nu på babyshop.se

Dag 1 potträning..

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 15:08:27 | I kategori: Milo | 2 kommentarer


Går hmm bra??? hahaha.
Milo blev lite sur när han inte fick hämta en ny blöja efter morgonblöjan imorse men blev glad igen när jag satte på honom kalsipperna:D Hela förmiddagen gick han runt utan ngt kiss men tillslut så ser jag att han står och håller benen i kors och drar sig i snorren så jag frågar honom för 1000e gången om han behöver gå på pottan eller toaletten. Då säger han: "nääääee, blöjbääää" (Blöja). Men ja satte honom på toaringen med en bok och vips så kom det kiss!! Stolt blir man ju självklart:D:D:D Sen har han kissat en gång till på toan när jag satt honom där och sen bajsat 1 gång på mattan och kissat på golvet haha. Men han är så duktig ändå tycker jag :) Han går och sätter sig på pottan självmant. Han behöver bara klura ut förknippelsen mellan toan och kisset ;)


Projekt pott-träning i helgen!

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 09:10:47 | I kategori: Milo | 2 kommentarer


Idag sätter vi igång med pott-träning på riktigt då de berättat på förskolan att milo även där är mycket intresserad av både toalett och pottan.

Vore skönt om han blir blöjfri åtminstone på dagarna nu i sommar för sen blir det lite jobbigare i höst att börja potttråna med alla kläder som ska på och av ett stup i kvarten.
Målet är att han ska vara blöjfri i Januari då han ev. kommer gå upp på storbarns-avdelniingen då Lova kommer ta hans plats på förskolan.

Igår träffade vi prästen som vi ska ha på Lovas dop... Ska inte uttala mig om honom men kan ju säga att det var SÅ SYND att vi inte fick milos präst denna gång ...
Vi gick igenom lite som ska vara med på dopet. Någon som har förslag på bra låtar man kan ha med på dop förutom "et gåtfulla folket"? Älskar den låten men Milo hade den på sitt, så det blir lite opersonligt tycker jag med en favorit i repris:P
den 4e juni blir det dop iallafall. Ett utomhus-dop :)

Kommer nog bli mycket cypern-bilder ett tag fram över :)

Staden

Publicerat: 2011-05-10 Kl: 21:41:35 | I kategori: Lova | 4 kommentarer


Glad sommar på er mina vänner! Underbart väder idag!
Den dagen firades med ett fattigt stadsbesök i stan med Cassandra och Lexus! Vi prommenaerade till djurgårn och satte oss på en filt.
Med fattigt menade jag då att skandiabanken som både jag och cassandra råkar ha hade ngt eller HAR ett teckniskt fel så ingen av oss kom åt några pengar:P Tippat.
Men vi lyckades skrapa ihop 12 kr tillsammans och prutade ner ett paket jordgubbar på Hötorget.

När vi skulle äta jordgubbarna bjussa en äcklig fågel på en bajs rakt på min hand! Hela äckelbajspölen hamnade på mig :( haha.. Första gången jag blir bajsad av en fågel dock! Spännande upplevelse.

-Men trevligt var det iallafall :)... Alltså att träffa Cassandra och Lexus då.

Bilder togs och Lova gjorde mest lustiga grimarser... Hon har fått det från mig, tror jag.... :P





Update

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 07:58:23 | I kategori: Resor | 2 kommentarer


- Underbar semester
- Underbar mat
- Underbart hotell
- Trevligt folk
- Otroligt barnvänligt
- Fint väder

"Tack sunwing resort och spa, sandy bay för att ni gjorde våran resa till ett nöje!!!"

Lekparken som var inhägnnad utanför vår terass och solskydd över barnpoolen gjorde att man kunde slappna av. Vi hade även halva släkten med oss (skämt osido), men Farmor, Mormor och farbror Göran hängde med på semestern, så massor med barnpassning hade vi :)

Rekommenderar detta hotell enormt för den som har barn. Vi bodde i en happy baby lägenhet som var anpassad för barn och det var verkligen super!!! Vi åkte med ving resor!






Hemma igen :)

Publicerat: 2011-05-07 Kl: 19:35:56 | I kategori: Resor | 4 kommentarer


Nu är vi hemma ifrån Cypern!! Vi kom hem igår.

Återkommer med info senare men så länge bjussar jag på bilder.
Vi har haft det mer än toppen!!!!!!




RSS 2.0