SMS-inlägg

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 18:26:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


20101231705 (MMS)


BVC med Lova

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 21:45:24 | I kategori: Lova växer | 0 kommentarer


Dålig uppdatering men så är det väl när man är 2-barnsmamma!

Idag var vi på Bvc med llillfröken och Milo följde glatt med.
Hon hade växt på sig fint och väger nu 3700 gram. Alltså har ungen på en vecka ökat ett halvt kg! Helt sjukt haha. Sen har hon växt två cm sen hon föddes så nu ör hon alltså 51 cm lång.

Hinner inte skriva så mycket mer nu men kommer med bättre uppdatering snart!
 
Bjuder på 2 bilder sålänge:)
Idag har min snygging varit hos frisören f...

Publicerat: 2010-12-23 Kl: 18:57:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


20101223670 (MMS)

Idag har min snygging varit hos frisören för första gången:)


Stolt mamma

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 10:25:14 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Milo är så himla duktig! Han har redan börjat skydda sin syster. varje gång hon börjar gnälla så pekar Milo åt hennes håll och vill springa och hämta henne och att ja ska ta fram bröstet och mata. Haha. Gulligt tycker jag.
Jag är så stolt över honom! Världens bästa son har jag.

Idag blir vi bara hemma. Inget väder att gå ut i idag för då lär väl Lova frysa fast i vagnen!

Ska röjja upp lite här innan Jul och ja har även löst det illa luktande badrumsmysteriet!! detdär avloppslåset i golvbrunnen var inte rätt nedsatt.

Sliten mamma och toksöt son!


Storebror och lillasyster :)

Publicerat: 2010-12-21 Kl: 18:35:00 | I kategori: Milo och Lova | 2 kommentarer

Hemma :D

Publicerat: 2010-12-20 Kl: 22:34:09 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag fick vi åka hem på permission. Och jag hoppas innerligt att vi slipper åka tillbaka!
Fy satan för dryg personal på Sachsska barnsjukhus! Inte alla men många irriterande kärringar var det där och slarviga var de också tyckte jag. Både när det gäller hygien och också att sköta sitt jobb. Man fick inga konkreta svar och mycket glömdes bort när man tex plinga på klockan för att be om att få ersättning eller olivolja till badet.
Orkar inte gå in på detalj men lite missnöjd är jag faktiskt.
Skönt att komma hem iallafall och få vara med sin familj igen. Milo blev så glad :D

Tack ni som kommit och hållt mig sällskap på sjukhuset:)

Lova är så mycket piggare nu och hade gått upp lite i vikt idag (10 gram) så nu väger hon 3025 gram . Hennes födelsevikt var 3600 gram så visst har hon magrat. Bvc kommer hem till oss imorrn så tar vi en ny vikt hemma hos oss:) Jag har fått hyra en bröstpump så jag kan ha koll på hur mycket damen får i sig och sen ska jag varva med ersättning också då min antibiotika och hennes ger laxerande effekt genom bröstmjölken.
Men hon ska  få antibiotika till på Lördag och jag slutar på Torsdag:)
Felet med Lova var en urinvägsinfektion som hon antagligen fått från mig via förlossningen då jag tydligen hade streptokocker som jag haft hela graviditeten tydligen som orsakat alla mina urinvägsinfektioner och även infektionen i livmodern. Jag har fått helt fel behandling så inte konstigt att de ständigt kom tillbaka. Slarvigt av läkaren på BVC som inte gjorde ett test för streptokocker då det tydligen är väldigt vanligt att man kan få under graviditeten. de på sös tyckte också att det var väldigt slarvigt av min MVC.

Men men, Man får vara glad att man bor i Sverige och ändå får sin sjukvård. Finns värre fall såklart.

I morgon börjar vårt nya liv på riktigt :) Ja ska va hemma med båda mina ungar och Andreas ska jobba :P
Önska mig lycka till, för det gör jag.

Här har vi spinkisan som är redo för sitt första bad:P


SMS-inlägg

Publicerat: 2010-12-20 Kl: 13:00:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


20101220663 (MMS)


Idag har lillflickans feber gått ner och h...

Publicerat: 2010-12-17 Kl: 16:55:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


20101217660 (MMS)

Idag har lillflickans feber gått ner och har börjat äta igen. Hon blir behandlad med antibiotika. Hon har åkt på en infektion som hon antagligen fått från mig via födseln. Hon har en kanyl som är större än hennes fot på foten och är sönderstucken på alla händer och fötter. Stackars min lilla flicka. Nu vill vi hem till pappa andreas och älskade milo. Vi kommer bli kvar helgen ut för hon måste behandlas klart först. Men i morgon kommer min milo hit och hälsar på. Saknar honom så. Har knappt träffat honom sen lova föddes. Nu får turen komma till oss så vi kan börja leva ett normalt liv hemma och inte på sjukhus.


Gissa vart vi kan vara!? Nu är det lovas t...

Publicerat: 2010-12-16 Kl: 16:09:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


20101216658 (MMS)

Gissa vart vi kan vara!? Nu är det lovas tur att vara sjuk:(


Känns bättre

Publicerat: 2010-12-15 Kl: 21:20:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vilken berg och dahlbana!
I morse vaknade jag upp med feber igen och hade haft ngn sväng av frossa på natten men sen när jag väl kom upp på benen kände jag mig mycket piggare.
Vi tog en tripp till Andreas pappa för att visa upp lilla flickan och då började ja känna mig lite hängig igen. När ja ko hem kändes det bättre men sen runt 6 tiden började det krampa i magen igen..
Är så trött på detta nu. det har blivit bättre nu igen när jag tagit alvedon och ngn annan tablett så ja hoppas att ja kommer må bra inatt..Annars får jag väl ta mig en ny tripp till sös i morgon. bläääblää och åter blä-
Apropå sös ska vi dit på Fredag igen för att kolla upp Lovas hjärta lite mer nogrant så vi får ett svar på vad hon har för fel. Ska bli skönt att få det svaret snabbt.

Var så himla mysigt att kunna få natta Milo ikväll. Ja har inte kunnat det pga omständigheterna men ikväll tog ja mig i kragen och gosade in mig hos honom. Jag fick 100000 pussar av honom och det gör att man verkligen vill ta en stor tugga av honom:)

Nu ska ja byta tröja för den är helt dyblöt av all mjölk.. SÅ mysig man blir av att amma:P Luktar gott gör man oxå:P

Jag mår inge bra. Efter ett helvettes dygn...

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 19:22:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Jag mår inge bra. Efter ett helvettes dygn av smärta i magen och hög feber åkte ja in till sös i morse. Jag har åkt på en kraftig infektion i livmodern så nu är jag inlagd och får förhoppningsvis må mycket bättre i morgon. Alltid är det något :p


Nu ska jag berätta:)

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 19:44:26 | I kategori: förlossningsberättelse | 6 kommentarer


Igår kom vi hem från BB!
Milo har blivit en jättebra storebror och Andreas och jag föräldrar till en fin liten flicka!
Hon vägde 3600 gram och var 49 cm lång. 12.01 fick hon se dagens ljus för första gången :)
Såhär såg Onsdagen  ut:

Ett dygn innan hade gag massa förvärkar och vid 6 på morgonen började mitt vatten sippra! Lägligt eller vad? På den planerade kejsarsnittsdagen! Men kl 9.00 var vi på plats på mottagningen för planerade kejsarsnitt! Milo hade vi lämnat på dagis innan!
När vi kom in blev jag undersökt direkt men var helt opåverkad men visst hade vattnet börjat läcka! Jag fick lite tabletter och dropp och fick sätta oss med ett annat par och vänta på vår tur:)

11.15 kom de och sa att det var våran tur och ngn kvart senare kom de och hämtade oss! Skitsexiga kläder fick vi på oss! (Inte konstigt att bebisar skiker det första de gör när de kommer ut).

Väl på operation gick allt himla snabbt! Narkosläkaren satte bedövning i ryggen vilket tog längst tid tyckte ja då jag röck i hela kroppen då hon kom åt massa nerver:P
När den var satt satte de lite sladdar och slangar här och var och jag blev bara tyngre och tyngre:P De nöp mig i huden och droppade sprit på mig men ja kände inget, så då började de skära!
Visst kände man att de gravde och slet lite men inte så farligt som ja trodde och bara några minuter senare hör man det star¨kaste bebisskrik ni kan tänka er! Tog ett tag innan ja fatta att det var vår bebis som skrek:P Hon hade mycket fostervatten som skulle hostas upp men efter några min fick  jag min lilla tjej på bröstet!
Lika perfekt som sin bror och lik som sjutton!
Andreas och jag tyckte hon var minimal. 4 cm kortare än milo och nästan 400 g smalare:P

Under detta lopp sydde de ihop mig och jag fick lite blodtrycksfall så Andreas tog skruttan medan ja fick andas lite frisk luft!

Sen bar det av på uppvaket i ngn timma och sen vidare upp till BB.
Andreas åkte hem på kvällen till Milo och personalen var helt underbar och hjälpte mig med bebis de 2 första nätterna så jag inte skulle överanstränga mig  och få ont i ärret.

Lilltjejen mår fint men de har hittat ett blåshjud på hennes hjärta som måste följas upp. Förhoppningsvis växer det bort!

Denna förlossning var ngt i min smak och ja har återhämtat mig bra! Ärret svider rätt mkt men ja överlever och idag rann mjölken till!

Nu är vi en familj på 4 st och Milo är så hjälpsam och go med sin lillasyster! >Lilla Lova!

Tack ni som besökte mig på BB och ni som Grattat oss! Det betyder massor:)


Lova och hennes bästis tyra! Det är 3 veck...

Publicerat: 2010-12-11 Kl: 14:04:08 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


20101211639 (MMS)

Lova och hennes bästis tyra! Det är 3 veckor mellan :)


Denna bild skickade gudmor sandra när hon ...

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 22:39:48 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


foto00351 (MMS)

Denna bild skickade gudmor sandra när hon passade milo idag:) kan ni fatta hur mycket man längtar efter honom nu? Härligt att se att han kan ha det bra utan sin mamma oxå:)


SMS-inlägg

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 09:05:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


20101210634 (MMS)


Hej alla glada och nyfikna:) jag vill bara...

Publicerat: 2010-12-09 Kl: 11:21:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Hej alla glada och nyfikna:) jag vill bara tacka för alla gratulationer osv. Vi kommer vara kvar till ev lördag morgon. Jag mår riktigt bra faktiskt. Snittet känns som en ordentlig träningsverk. Inte värre än så. Har varit uppe och gått flera gånger osv. Bebis är lika go som sin bror och snart kommer han och pappa andreas hit för att få träffa oss. Jag ska försöka svara på alla era fina kommentarer när jag har kommit hem igen:) kram kram


SMS-inlägg

Publicerat: 2010-12-09 Kl: 10:19:56 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


20101209629 (MMS)


Min fina sover gott:)

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 23:34:38 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


20101208628 (MMS)

Min fina sover gott:)


Sover i pappas famn. Det lutar mycket åt a...

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 18:10:36 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


20101208620 (MMS)

Sover i pappas famn. Det lutar mycket åt att vår prinsessa får heta lova :)


En liten tjuvtitt :)

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 15:13:46 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


20101208618 (MMS)

En liten tjuvtitt :)


En perfekt dotter på 3600 gram och 49 lång...

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 14:33:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


En perfekt dotter på 3600 gram och 49 lång ligger i min famn :) underbart! Allt har gått bra:)


Nervös:)

Publicerat: 2010-12-07 Kl: 20:51:02 | I kategori: Magen med Lova | 4 kommentarer


Ojjojjojj vad jag snart är 2-barnsmamma!

Idag var vi på inskrivning på sös. Allt såg bra ut men jag har börjat få massor med sammandragningar som var rätt kraftiga blir det värre så får jag åka in ikväll/natt.
Är det inte lite typsikt ändå? :)
Nu har jag sammandragningar som trycker på som satan med var 13e minut ungefär och de gör inte lika ont som innan.
 
Efter kl 12 inatt får jag inte äta och dricka max 3 dl vatten fram till kl 6 på morgonen. Sen blir det svält till bebis är ute:)

Kl 9.00 kommer vi vara på plats och snittet kommer ske någon gång mellan 9 och 12, beroende på hur lång tid det tar för de andra att snittas osv.

Så om max 15 timmar borde jag vara OGRAVID :)

Något som besvärar mig lite är att jag kommer att sakna min Milo sjukt mkt! Jag har aldrig sovit utan honom så det kommer kännas lite konstigt och jag känner redan att jag saknar honom. Men tur att han har sin pappa som sover hemma med honom sen! :)

Kommer uppdatera bloggen i morgon när allt är klart och jag känner att jag orkar :)

Kram på er alla!

Nu bränns det!

Publicerat: 2010-12-06 Kl: 19:35:55 | I kategori: Magen med Lova | 4 kommentarer


Idag hoppar jag in i vecka 39 (38+0) och nu såhät på kvällskvisten är det bara ca 1½ dygn till ja är mamma till två st mirakel! Kan ni fatta :)????

I morgon ska jag på inskrivning på sös. Då får jag reda på info, ta prover osv. Uppdaterar efter det i morgon och med en sista magbild!

Nu ska ja pussa på min son!

Kram

Söndag!

Publicerat: 2010-12-05 Kl: 19:30:30 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Halloj!
Helgen har varit trevlig! Igår kom Emelie och Lukas hit.. Eller först möttes vi upp i sickla och sen åkte vi hit och lekte och de sov även över:)

I morgon kliver jag in i v 39. (38+0). På onsdag är det dagen med stort D! Då kommer jag vara 2-barnsmorsa! :D
Längtar!? JA!

Sen igår har jag börjat få reäla sammandragningar som sätter sig i ryggen men ingen regelbundet men det börjar verkligen kännas! Hoppas dock inte på att det kommer regelbundet för jag vill hellre vänta till snittet på OnsdaG och fp träffa bebis i lugn och ro :)

Milo sov jättebra i sin säng inatt. Kl 5 fick han komma till oss och gosa!
Nu ska ja natta vilddjuret som är trött efter en dag med kalas hos några släktningar:)

KRAM

Milo och hans kompis lukas inveg vagnen i...

Publicerat: 2010-12-04 Kl: 20:30:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


dsc04732 (MMS)

Milo och hans kompis lukas inveg vagnen idag:) måste säga att jag är mycket nöjd och milo med. Lukas gillade den han med och somnade. Emelie och lukas är här och vi har byggt ett vackert pepparkakshus. Milo inviger sin säng i natt för första gången. Han har aldrig sovit i eget rum så vi får se hur det går ;) Kram Kram


En bäddad säng oxå:)

Publicerat: 2010-12-04 Kl: 10:31:32 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


dsc04729 (MMS)

En bäddad säng oxå:)


Milos nya säng :)

Publicerat: 2010-12-04 Kl: 10:19:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


dsc04728 (MMS)

Milos nya säng :)


Magen vecka 38 :)(37 plus 2) . . .

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 20:56:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


dsc04722 (MMS)

Magen vecka 38 :)(37 plus 2) . . .


December som vi har längtat!

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 16:27:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


December är en bra månad! Lika bra månad som Februari för det är en månad som jag ska bli mamma igen:)
Nu är det exakt 1 vecka kvar tills vi får se den eventuella lillasyster som ska flytta in i vår familj.
Undrar hur hennes personlighet kommer att vara:)? Kommer hon vara lik Milo som bebis eller kommer skillnaden vara stor!?
Om en vecka har vi svar på alla frågor om denna varelse och svaret på vad hon ska heta (förhoppningsvis). Jag är tokkär i namnet Lova. Milo och Lova plingar perfekt i mina öron. Men sen är vi ju då två som ska bestämma namn..(suck). Haha.. hoppas han ändrar sig. Han gillar namnet men tycker det är för likt Love som Milos kusin heter.

Det kommer bli en hektisk månad med ny familjemedlem, julfirande, sjukhusbesök och börja anpassa oss till nya rutiner! Men det ser jag fram imot!

En sak jag undrar skarp är detta mysterium om varför vissa föder tidigare än andra!?? Som en på Milos dagis. Han skulle få sin lillebror den 18e Dec men ungen tittade ut igår. Hans mammas mage såg knappt gravid ut. Det såg mer ut som att hon ätit lite för många bullar! Medan min mage ser ut att bära på tvillingar.
Inatt hade jag iof starka sammandragningar som kom med 6 min mellanrum i 4 timmar. Men det planade ut sen. Jag var väl överansträngd eller något för idag har jag inte haft ett minsta tecken!!

I morgon blir det storstädning och idag har jag tvättstugan!

Milo 3 dagar gammal <3


RSS 2.0